Weekend Activ in Tara Luanei

Sambata, 16 octombrie, va invitam intr-o noua drumetie in tinutul plin de mistere al Tarii Luanei! Vom urca pe traseul vechilor sihastrii si vom vedea nu mai putin de 7 biserici rupestre si alte monumente precrestine, le vom afla povestea si ne vom bucura de padurea plina de culorile Toamnei:)

Tara Luanei
Tara LuaneiTara Luanei este o regiune din M-tii Buzaului, plina de povesti si de legende, despre care se spune ca ar fi fost un leagan al crestinatatii. Aici se gasesc o multime de biserici rupestre, acunse in padure, printre stanci, iar in aceste locuri de spune ca ar fi vietuit Sf.Sava Gotul. De asemenea, in zona se gasesc mai multe temple vechi, cu desene si semnificatii religioase precrestine. Mai multe detalii

Legendele Luanei
Tara LuaneiUna dintre legendele din Tara Luanei povesteste despre un rege bătrân și înțelept pe nume Luana, care domnea in aceste locuri. Bătrânii spun că, în vremuri demult uitate, regele avea o Cetate cu ziduri inalte pana la cer, sub care se spune ca se gaseau Comori nemasurate. Cetatea era luminata zi si noapte de un Copac urias ce stralucea mai tare ca mandrul Soare, iar totii vrajmașii erau tinuti departe de ziduri de lumina Copacului. Apărătorii cetăților erau niste Uriasi viteji, care luptau pentru dreptate, si care erau netemători de moarte, caci de erau arsi in lupta,  regele le vindeca arsurile cu Apa Vie din Valea Izvoarelor.  Pana intr-o zi cand vrajmasii plini de pizma au prins o Vrajitoare care a tradat si le-a spus cumplitul secret, cum ca toata puterea Luanei sta in uriasul Soare. Asa ca, impinși de lacomie si de pizma, vrajmasii s-au suit în care de foc si au doborât Soarele Luanei. Atunci pământul s-a cutremurat din încheieturi, Cetatea s-a surpat, Uriasii au impietrit si au crapat iar capetele lor s-au desprins de trup si au cazut pe pamant.
Capetele rasturnate si Cetatea ruinata, inca se mai deslusesc! Vom vedea si o pestera cu inscrisuri vechi de cand lumea, pe ai carui pereti a fost desenata intreaga Poveste pe care v-am spus-o, de catre o mana care a vietuit in urma cu 4000 de ani! Mai multe detalii

Weekend Activ

Ce: Drumetie

Cand: Sambata, 16 octombrie

Unde: Bozioru

Dificultate: Vom merge pe un traseu prin padure, cu lungimea de 10 km si diferenta de nivel de 500 m.

Cine: Iesirea este deschisa exclusiv pentru membrii Asociatiei Tabere cu Suflet. Mai multe detalii
In cazul in care doriti nu sunteti membru si doriti sa deveniti, va rugam sa completati Formularul de Inscriere

Masuri sanitare
Pentru ca activitatile sa se desfasoare in conditii de siguranta din punct de vedere sanitar, am luat mai multe masuri de prevenire a raspandirii coronavirusului si am gandit un plan in 10 pasi. Mai multe detalii

Ce oferim: Transport din Bucuresti (190 km x 2), masa stil picnic, ghid insotitor, supraveghere copii, apa la inceputul turei si, nu in ultimul rand, garantia unei zile memorabile:)

Contributie: 100 lei. Detinatorii de carduri Fii Activ! beneficiaza de 20% reducere 50% reducere. Mai multe detalii

Inscrieri: aici. La aceasta tura locurile sunt limitate, ocuparea lor fiind facuta in ordinea inscrierii. Dupa inscriere veti primi un email automat, urmand ca ulterior sa primiti confirmarea de participare de la unul dintre organizatori, precum si programul detaliat cu ora si locul de intalnire.

Detalii: Pentru mai multe info va rugam sa ne contactati. Iata cum a fost la ultima drumetie pe acest traseu

Foto: Tabere cu Suflet


Weekend Activ pe Carari de Munte este un proiect Tabere cu Suflet, avand ca obiectiv promovarea unui stil de viata sanatos, prin motivarea Copiilor de a face regulat miscare in natura. In cadrul acestui proiect ne propunem sa facem drumetii si sa transmitem bucuria mersului pe munte, descoperind zone frumoase si impartasind povestile si legendele muntelui.

One thought on “Weekend Activ in Tara Luanei

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s