Cu Bicicletele si Caiacele la Comana

Duminica, 17 octombrie, ne intoarcem la Comana pentru o noua aventura! Mai intai vom urca in saua bicicletei si vom pedala prin Parcul Natural, apoi vom schimba bicicletele cu caiacele si vom vasli prin Delta Neajlovului, in cautarea Lebedelor si a altor pasari magice:)

Weekend Activ cu Caiacul si Bicicleta

Parcul Natural Comana
ComanaParcul Natural Comana se afla in judetul Giurgiu, la 30 km Sud de Bucuresti. Este o zona de o frumusete naturala deosebita si, in plus, cu o multime de vestigii istorice inedite. Parcul cuprinde trei arii protejate: Rezervatia de Ghimpe (Ruscus aculeatus), Rezervatia de Bujor (Paeonia peregrina) si Balta Comana (Delta Neajlovului). Mai multe detalii

Manastirea Comana
manastirea comanaMănăstirea Comana este situata pe malul Neajlovului, la marginea localitatii Comana. A fost ctitorită de Vlad Tepes în anul 1461, ca o mănăstire-cetate, care însă s-a ruinat până la finele secolului al XVI-lea. Ostrovul pe care a fost înăltată odinioara mănăstirea era un loc strategic. Situata în mijlocul mlastinilor, accesul se făcea pe un pod de lemn, usor de incendiat la vreme de primejdie. Râul Câlnistea, se desprinde din balta Comana chiar în fata mănăstirii, inconjurand-o cu ape din toate partile. Mai multe detalii

Ce: Tura cu Bicicletele si Caiacele

Cand: Duminica, 17 octombrie

Unde: Comana

Ce vedem: Parcul Natural Comana, Delta Neajlovului, Manastirea Comana

Cine: Iesirea este deschisa exclusiv pentru membrii Asociatiei Tabere cu Suflet. Mai multe detalii
In cazul in care doriti sa deveniti membru, va rugam sa completati Formularul de Inscriere

Program: Tura de bicicleta are o lungime de 16 km, mai intai pe asfalt, apoi pe drumuri forestiere si pe poteci, prin padure. Vom trece pe langa Manastirea Comana si pe langa Fantana cu Nuc, locul unde se spune ca a fost rapus Vlad Tepes. Pe traseu vom vedea o planta endemica, ce creste doar in aceatsa zona, apoi ne vom urca intr-un foisor, de unde vom admira Delta Neajlovului de sus.
Cu caiacul vom parcurge aproximativ 5 km.

Ce oferim: Caiac sit on top 3 locuri, ghid traseu, supraveghere copii si, nu in ultimul rand, garantia unei zile minunate:)

Contributie: 80 lei. Detinatorii de carduri Fii Activ! beneficiaza de 20% reducere 50% reducere. Mai multe detalii

Servicii extra: Daca aveti nevoie sa inchiriati bicicleta, sau daca doriti sa veniti cu noi, cu microbuzul, va rugam sa ne spuneti.

Inscrieri: aici. La aceasta tura locurile sunt limitate. Ocuparea lor se face in ordinea inscrierii. Dupa inscriere veti primi un email automat, urmand ca ulterior unul dintre organizatori sa va trimita confirmarea de participare, precum si programul detaliat cu ora si locul de intalnire.

Info: Pentru mai multe detalii va rugam sa ne contactati. Iata cateva imagini de la ultima iesire pe acest traseu.

——————————————————————

Weekend Activ este un proiect Tabere cu Suflet prin care ne propunem sa promovam un stil de viata sanatos in randul Copiilor, prin sustinerea participarii la Competitii si a practicarii Sporturilor in natura. In cadrul proiectului, in afara de Ciclism, Alpinism, Schi sau Snowboarding, organizam si alte iesiri la Echitatie, Caiac, Rafting, Canioning, Windsurf, Zbor cu Parapanta sau cu Avion ultrausor.

Foto: Tabere cu Suflet

One thought on “Cu Bicicletele si Caiacele la Comana

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s