Weekend Activ pe Drumul Romanilor

Parca nicaieri nu este mai frumoasa toamna ca in Padurea cea Mare de la Bolintin! Asa ca luna viitoare ne vom lua bicicletele si vom reveni pe Drumul Romanilor, vom vizita doua dintre cele mai vechi locasuri de cult din Tara Romaneasca si ne vom bucura de simfonia de culori a Toamnei!

Weekend Activ pe 2 Roti

taberecusuflet0016Vechiul Drum al Romanilor, despre care putini mai stiu, coboara din Tara Ardealului, apoi se strecoara printre dealuri, prin paduri, ocolind orasele mari, pana la Dunare. Noi vom descoperi o mica portiune din acest lung drum, la doar 30 km de Bucuresti.
Drumul traverseaza o padure frumoasa – ‘Padurea cea mare de la Bolintin’ – in care se afla unul dintre cele mai mari tarcuri de vantoare din tara, in care putem vedea mistreti, caprioare si alte animale salbatice. Mai multe detalii

taberecusuflet-0446Manastirea cu hramul Buna Vestire din Padurea cea Mare de la Bolintin a stat la rascruce de drumuri si vremuri, ca sfant lacas de inchinaciune. Intr-un manuscris gasit aflat la Muntele Athos, apare numele Manastirii de la Bolintin in timpul domnitorului Basarab I (1310 – 1352) fiind chiar una din locasele de cult importante din aceea vreme in Tara Romaneasca. Mai multe detalii

Manastirea VovideniaManastirea Vovidenia a apartinut fostei manastiri Cascioarele și a fost construită in sec XV, fiind ctitorită de Boierul Neagu în anul 1431, apoi renovată in doua randuri in sec XVIII, in 1725 si 1753. In biserica se pastreaza pietre funerare din sec. XVI, intre care piatra de mormant a stolnicului Neagoe, datand din anul 1504.

Ce: Tura Velo

Cand: Duminica, 7 noiembrie

Unde: Bolintin

Cine: Iesire deschisa exclusiv pentru membrii Asociatiei Tabere cu Suflet. Mai multe detalii
In cazul in care doriti sa deveniti membru, va rugam sa completati Formularul de Inscriere

Traseu: Dificultatea traseului este redusa. Lungimea traseului este de 29 km iar diferenta de nivel este nesemnificativa. Se merge pe drumuri forestiere si pe asfalt. Timpul estimat de parcurgere este de 4-5 ore.

Masuri de prevenire a infectarii cu COVID 19: Vom merge in grup restrans si vom respecta regulile igiena si de distantare fizica atat in timpul mersului cat si in timpul pauzelor.

Ce oferim: Indrumare traseu, supraveghere copii, apa la inceputul turei, produs energizant si garantia unei zile frumoase:) La cerere putem oferi transport sau inchiriere biciclete, insa va rugam sa ne spuneti cu o saptamana inainte.

Contributie: 30 lei. Detinatorii de carduri Fii Activ! beneficiaza de gratuitate. Mai multe detalii

Inscrieri: aici. La aceasta tura locurile sunt limitate, ocuparea lor fiind facuta in ordinea inscrierii. Dupa inscriere veti primi un email automat, urmand ca ulterior sa primiti confirmarea de participare de la unul dintre organizatori, precum si programul detaliat cu ora si locul de intalnire.

Detalii: Pentru mai multe info va rugam nu ezitati sa ne contactati. Iata cum a fost la ultima tura pe Drumul Romanilor.

Va asteptam cu drag!

——————————————————————

Weekend Activ pe 2 Roti este un proiect Tabere cu Suflet, avand ca obiectiv promovarea cicloturismului si a miscarii in aer liber. In cadrul acestui proiect ne propunem sa iesim cate o zi, cu bicicleta, pe traseele Tabere cu Suflet sau in zone deosebit de frumoase pentru bicicleta. Astfel putem impartasi si altora bucuria mersului pe bicicleta, combinata cu descoperirea unor locuri inedite.

Foto: TabereCuSuflet.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s